RICETTA SICILIANA

21 novembre 2016 ore 12:35 segnala
FASOLI CU LA MENTA

Mezzu chilu di fasoli janchi e grossi (chiddi ditti "spagnoli") vugghiuti dintra 'na pignata cu acqua salata, agghia e anricchia d'accia.
Cotti ca sunu sculatili e mittitili dintra 'na 'nzalatera virsannuci supra ogghiu d'oliva 'i casa quantu basta, menzu bicchiere d'acitu di vinu di chiddu bonu, sali e pipi a vuluntÓ e un pugniddu di fogghi di menta bedda lavata.
Faciti ripusÓri cummigghiannu la 'nzalatera e mittennula nni un pusticeddu friscu pi 'n'ura abbuccatedda.
Di 'stu puntu 'n poi putiti liccarivi puru l'ugna!

FAGIOLI CON LA MENTA
* 500 gr di fagioli bianchi
* aglio
* sedano
* olio
* 1/2 bicchiere d'aceto di vino
* sale
* pepe
* foglie di menta

Per preparare questo "antipasto" occorrono 500 gr di grossi fagioli bianchi, chiamati "spagnoli", che lesserete "al dente" in acqua salata, aromatizzata con aglio e sedano. Scolate bene, versateli in un'insalatiera e conditeli con olio, mezzo bicchiere d'aceto di vino, sale, pepe e un pugno di foglioline di menta. Lasciate insaporire, nell'insalatiera coperta, per circa un'ora in un luogo fresco, poi potete servirli.
83c4a4dd-28c2-42a7-b3e7-475f3f02a7ff
FASOLI CU LA MENTA Mezzu chilu di fasoli janchi e grossi (chiddi ditti "spagnoli") vugghiuti dintra 'na pignata cu acqua salata, agghia e anricchia d'accia. Cotti ca sunu sculatili e mittitili dintra 'na 'nzalatera virsannuci supra ogghiu d'oliva 'i casa quantu basta, menzu bicchiere d'acitu di...
Post
21/11/2016 12:35:28
none
  • mi piace
    iLikeIt
    PublicVote
    1

Commenti

  1. vagarsenzameta 21 novembre 2016 ore 13:53
    Io mi azzardo ad aggiungerci anche qualche alicetta.
  2. ganicolo 21 novembre 2016 ore 17:34
    Ognunu cco' so' gustu! Ci sta comunque... Buona serata!
  3. vagarsenzameta 21 novembre 2016 ore 18:00
    Seraaaa :bye

Scrivi commento

Fai la login per commentare

Accedi al sito per lasciare un commento a questo post.